Colegiul Militar, sub emoții

Aproximativ 200 de elevi ai Colegiului Naţional Militar ”Tudor Vladimirescu”, dintre care 120 de boboci, au participat, astăzi, la festivitatea de încheiere a anului şcolar 2016-2017. Evenimentul a cuprins momente emoţionante şi solemne, defilări pe muzică de fanfară şi acordare de premii și distincţii.

Colegi, prieteni, părinţi şi bunici au urmărit, astăzi, cu lacrimi în ochi ceremonia de absolvire a celor 199 de liceeni ai Colegiului Militar Național “Tudor Vladimirescu”. Evenimentul a debutat cu introducerea drapelului de luptă al colegiului în formație și cu intonarea imnului național.

Au fost acordate premii și distincții celor mai buni elevi care au reprezentat Colegiul Militar la diferite olimpiade și concursuri naționale.

Invitații au avut parte de o surpriză pregătită de elevii și cadrele didactice, special pentru acest eveniment. Unitatea de învățământ a răsunat sub acordurile și voioșia imnului școlii, interpretat în mod public pentru prima dată.

Evenimentul s-a încheiat cu o grandioasă defilare, pe acorduri de muzică de fanfară, la care au participat toţi elevii, dar şi cadre militare, în aplauzele părinţilor, o parte dintre ei cu ochii înlăcrimaţi.

După o perioadă de aşteptare de 18 ani, pe 15 aprilie 2016 a fost reînfiinţat  Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladimirescu”. Noua instituție a preluat tradiţia fostului Liceu Militar şi va duce mai departe istoria.  De-a lungul anilor, la liceul militar craiovean şi-au desăvârşit pregătirea zeci de generaţii de elevi care au obţinut rezultate remarcabile şi au ajuns să ocupe funcţii de cea mai înaltă demnitate, atât în domeniul militar, cât şi în alte domenii importante ale vieţii sociale.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.