Vaccinează-ți copilul împotriva rujeolei!

Şase copii au murit în judeţul Dolj din cauza rujeolei. Ca măsură de limitare a extinderii epidemiei de rujeolă, a fost organizată o campanie suplimentară de vaccinare cu ROR a copiilor nevaccinaţi şi incomplet vaccinaţi. La nivel național au fost distribuie 110.000 de doze de vaccin, iar medicii fac un apel la părinți să meargă să își vaccineze copiii.

Rujeola este o boală infecţioasă transmisibilă pe cale respiratorie, extrem de contagioasă, care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 părinţi îşi vaccinează copiii. Boala se manifestă prin febră înaltă, conjunctivită (aspect de „copil plâns”), rinoree, tuse, erupţie (pete catifelate roze pe faţă, ulterior trunchi şi membre). Rujeola poate evolua sever cu pneumonie, encefalită sau se poate suprainfecta bacterian.

Medicii spun că principala caracteristică a actualei epidemii de rujeolă este că afectează în mare parte copiii cu vârsta sub un an. Până în urmă cu câteva luni, imunizarea copiilor împotriva rujeolei se făcea la vârsta de un an, dar Ministerul Sănătății a decis coborârea vârstei de vaccinare cu prima doză de vaccin împotriva rujeolei la nouă luni.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.