Gratis cu autobuzul electric

Călătorii gratuite cu cel mai nou model de autobuz electric, timp de șapte zile în Craiova. Acesta are o capacitate de aproximativ 70 de pasageri, dintre care 30 pe scaune. Autonomia autobuzului electric este de 200 de km și are un preț de aproximativ 450.000 euro. Autoritățile locale lucrează la un proiect pentru accesarea fondurilor europene prin care se dorește achiziționarea a 30 de astfel de autobuze.

Craiovenii vor putea circula gratuit timp de o săptămână cu un autobuz 100% electric. Declarat “’Autobuzul anului 2017 în Europa”, acesta este pus la dispoziție de o companie poloneză  operatorilor de transport în comun din marile orașe, câte o săptămână, în scop de promovare.

Autobuzul electric va fi pus în circulație pe străzile din Craiova începând cu această după-amiază, timp de 7 zile, în fiecare zi fiind alocat un traseu: 1, 3, 9, 24, 25, E1 tur și retur. Cei care vor ”prinde” autobuzul nu vor plăti bilet. Acesta are o autonomie declarată de 200 kilometri și un preț de aproximativ 450.000 euro. Durata unei încărcări variază între 5 și 6 h.

Autobuzul polonez, cu podea joasă și lung de 12 metri, are o capacitate de 70 de pasageri dintre care 30 pe scaune și 40 în picioare.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.