Indiferența la volan face victime

750 de sancțiuni contravenționale au fost date în primele patru luni ale anului la nivel național pentru  părinții care nu și-au transportat corespunzător copiii în autoturisme. Sancțiunile au fost de până la 5 puncte-amendă şi 3 puncte de penalizare.

Scaunul special pentru copiii de până la 3 ani trebuie amplasat, de preferat, pe locul din dreapta-spate al autoturismului. Scaunul omologat  rezistă impactului la peste 50 km/h și garantează siguranța copilului. În ceea ce privește bebelușii, ei pot sta și în spate și în față, în scoica specială pentru ei. În schimb, copiii de până la 12 ani nu pot sta pe locurile din față ale mașinii pe care o conduceți. În cazul lor este obligatorie purtarea centurii de siguranță pe locurile din spate, așa cum de altfel este obligatoriu de purtat pentru toți pasagerii din autoturism, indiferent de vârsta lor. Copiii cu o înălţime de peste 135 cm pot fi transportaţi în autovehicule echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă poartă centuri de siguranţă pentru adulţi, reglate astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau feţei, ori dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul.

Polițiștii au aplicat 772 de sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat prevederile legale privind transportul copiilor, 552 pentru nerespectarea obligaţiei de a se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate și 220 pentru nerespectarea dispoziţiilor privind transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.