Noaptea albă a experimentului ştiinţific

Mii de persoane au participat, vineri,  la evenimentul „Noaptea albă a experimentului ştiinţific”.  Holul Central al Universităţii din Craiova a fost luat cu asalt de copii şi tineri, însoţiţi de părinţi și bunici, dornici să descopere frumuseţea ştiinţelor. Toate facultăţile cu profil tehnic din cadrul instituţiei academice şi-au adus contribuţia la dezvăluirea ştiinţelor pe limbajul tuturor. Zeci de experimente, echipamente şi invenții, care mai de care mai atractive, au încântat vizitatorii.

Holul Central al Universităţii din Craiova  a găzduit, vineri, evenimentul „Noaptea albă a experimentului ştiinţific”.  Acesta face parte din calendarul manifestărilor aniversare organizate în anul 2017 sub egida 70 de ani de învățământ academic – tradiție, performanță, viziune.

Vizitatorii au putut gusta sucuri cu gheaţă carbonică, s-au îmbrăcat la propriu în baloane de săpun şi au vizitat standurile unde au putut admira zeci de experimente și invenții.

Evenimentul “Noaptea albă a experimentului ştiinţific”, organizat de Departamentul de Fizică al Facultății de Științe a fost marcat pentru al patrulea an consecutiv la Universitatea din Craiova şi a avut drept obiectiv  schimbarea percepției publicului larg asupra științei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.