Proiecte inovatoare la UCV

Universitatea din Craiova și agenții economici locali dar și naționali colaborează intens în majoritatea domeniilor. De această dată, domeniul tehnic vine în întâmpinarea producătorilor de locomotive cu o propunere de proiect mai mult decât interesantă „Noi generații de vehicule și tehnologii eficiente energetic”.

Proiectul își propune dezvoltarea unui sistem de fracțiune feroviară ușoară care va ține cont de  tendințele tehnice identificate și va fi în acord cu standardele feroviare aplicabile și cu adaptările specifice necesare.

Sistemul va putea fi integrat la mașinile feroviare ușoare, trenurile electrice multiunit și la locomotivele electrice ușoare cu puteri de maxim 500 KW destinate transportului public de persoane. Prin derularea proiectului ce se va desfășura în laboratoarele performante ale Universității din Craiova în colaborare cu agenții economici se urmărește creșterea transferului de cunoștințe, tehnologie și personal, precum și creșterea competitivității economice a agentului economic care este implicat în proiect.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.