Elite în automatică

Primăvara a adus numeroase premii la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din cadrul Universității din Craiova. Studenții au participat în ultima perioadă la 3 competiții importante pentru automatiști. S-au întors acasă cu rezultate pe măsura tradiției facultății, obținând primele poziții la cele 3 concursuri naționale și internaționale.

Studenții Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică de la Universitatea din Craiova  au adus în Bănie  rezultate excepționale. Competițiile organizate la Oradea, Timișoara și Munchen au adunat cei mai buni studenți din domeniu, iar concurenții craioveni s-au plasat în primele locuri. La Oradea s-au înscris studenți din opt centre universitare în cadrul celei de-a şaptea ediţii a concursului Robot Challenge.

Chiar dacă la prima vedere pare o simplă jucărie, robotul automat are în spate câteva zeci de ore de muncă de proiectare şi asamblare.

Logaritmi, formule si probe matematice au avut de rezolvat studenții automatiști  și la competiția desfășurată la Timișoara. Echipa craioveană a obținut locul 5 din 57 de participanți.

Talentul în mecanisme şi automatizări al studenților craioveni a fost dovedit și la nivel internațional. La finala europeană a concursului “NXP Cup- Intelligent Car Racing” de la Munchen, aceștia au obținut locurile 2 și 3. Participarea a fost una extrem de numeroasă, studenți ai facultăților de profil din marile centre universitare europene concurând pentru primele poziții.

Prin participarea la astfel de concursuri se deschid colaborări naționale și internaționale între studenți și companii pentru  asigurarea  noii generații de ​ingineri, programatori și proiectanți.

 

 

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.