Instruiți în domeniul juridic

Proiect tranfrontalier în premieră. Baroul Dolj a găzduit astăzi lansarea proiectului “Parteneriat transfrontalier pentru formare și mobilitatea forței de muncă în domeniul juridic”. În proiect vor fi implicate 300 de persoane,  atât din Bulgaria, cât și din România care vor avea acces la servicii de informare, consultanță și instruire în domeniul juridic și lingvistic, în scopul ocupării și mobilității pe piața muncii.

 

Obiectivul proiectului “Parteneriat transfrontalier pentru formare și mobilitatea forței de muncă în domeniul juridic”este acela de a încuraja integrarea zonei transfrontaliere privind ocuparea și mobilitatea forței de muncă din domeniul juridic, în județul Dolj si districtul Vidin, prin cooperarea și promovarea acțiunilor comune ale beneficiarilor. În proiect vor fi implicate 300 de persoane, de ambele părți ale graniței, 150 de persoane din România și 150 de persoane din Bulgaria.

Proiectul, prin activitățile sale, încurajează ocuparea și mobilitatea forței de muncă în zona Dolj – Vidin prin crearea unei rețele  de centre care vor furniza populației servicii de informare și consultanță în domeniul juridic, dar și prin participarea grupului țintă la conferințe științifice pe teme juridice, în România și Bulgaria, cursuri de limbă străină (limba română și limba bulgară), cursuri de specialitate în domenii precum emigrația, fiscalitatea transfrontalieră, transporturilor şi patrimoniului cultural

Proiectul este finanțat în cadrul Programului INTERREG V-A România-Bulgaria și are o finanțare de 430 000  de euro, din care 98% fonduri nerambursabile.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.