Remember Alexandru Racu

Alexandru Racu, părinte arhidiacon și dirijor, a plecat dintre noi miercuri , 26 aprilie, la orele 00,30. Trupul neînsufleţit a fost depus la capela catedralei „Madona Dudu” din Craiova. Slujba de înmormântare va fi oficiată, în ziua de vineri, 28 aprilie, la orele prânzului.

Personalitatea complexă a maestrului Alexandru Racu a fost întregită și de activitatea de instrumentist în cadrul orchestrei (vioară, pian, orgă, celestă) şi de îndelungata prestaţie în domeniul componistic, fiind membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

Dirijor permanent al corului Filarmonicii “Oltenia”, de-a lungul prestigioasei cariere artistice a obţinut succese artistice deosebite, atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Alexandru Racu deţine titlul de doctor în muzică al Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi, teza sa tratând “Profilul corului de Filarmonică şi orizontul artistic al dirijorului său”. A primit harul slujirii diaconale în urmă cu 13 ani, fiind hirotesit în treapta de arhidiacon de IPS Părinte Mitropolit Irineu, la 7 octombrie 2015, de praznicul Sfinţilor Serghie şi Vah. Slujba de înmormântare va fi vineri, 28 aprilie, la catedrala Madona Dudu.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.