Omagiu Constantin Rădulescu-Motru

Facultatea de Drept a Universității din Craiova a găzduit, astăzi, Conferința națională “Constantin Rădulescu-Motru în Cultura Românească a secolului XX”. La eveniment  au participat personalități marcante ale  Academiei Oamenilor de Știință din România. Comunicările susținute în cadrul conferinței vor fi publicate în revista Studii.

Aula Magna a Facultății de Drept din cadrul Universității din Craiova a organizat, astăzi, Conferința națională “Constantin Rădulescu-Motru în Cultura Românească a secolului XX“.

Anul acesta se împlinesc 60 de ani de la moartea profesorului Constantin Rădulescu-Motru, figură proeminentă a filosofiei, membru al Academiei Române, al cărui preşedinte a fost între 1938 şi 1941.

Constantin Rădulescu-Motru este unul dintre puţinii creatori de sistem filosofic din România. Gânditor, cu o vastă arie de cuprindere intelectuală, el a fundamentat sistemul personalismului energetic, conform căruia evoluţia personalităţii umane spre desăvârşire este rodul tuturor energiilor Universului. Conferința națională se va încheia mâine cu vizita în locurile natale ale lui Constantin Rădulescu-Motru. Comunicările susținute în cadrul conferinței vor fi publicate în revista Studii.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.