Carieră în MAI

Încep înscrierile pentru cei care vor să devină poliţişti. Instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne oferă anul acesta sute de locuri disponibile. Tinerii care visează la o carieră în Poliție trebuie să îndeplinească anumite condiții: cazier curat, note bune și o înălţime de minim 1,65 m.

Cei care își doresc o carieră în Poliția Română se pot înscrie în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne până pe 21 iulie. Anul acesta, persoanele interesate au la dispoziție sute de locuri disponibile.

  1. a) Facultatea de Poliție – 290 de locuri la frecvență, dintre care 8 pentru rromi, 6 pentru maghiari şi 4 pentru alte minorităţi, precum și 50 la frecvență redusă (pentru agenţii care au minim 1 an vechime în cadrul structurilor M.A.I.);

Facultatea de Științe Juridice și Administrative, Specializarea Drept: 115 locuri la frecvență;

  1. b) Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina – 554 de locuri (14 locuri pentru rromi, 8 locuri pentru alte minorităţi);
  2. c) Şcoala de Agenţi de poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj–Napoca – 150 de locuri.

Cererile de înscriere a candidaţilor pentru concursul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan-Cuza” se vor primi până la data de 26 mai , iar cele pentru admiterea la școlile de poliție, până la data de 21 iulie .

Toate detaliile cu privire la înscriere și la desfășurarea examenelor se pot obţine de la serviciile de resurse umane din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dolj și de pe site la sectiunea Carieră/Admitere.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.