Fonduri pentru sănătate

Finanțare transfrontalieră  pentru sănătate. Președintele Consiliului Județean Dolj și  managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova au semnat, astăzi, proiectul de finanțare europeană prin care va fi achiziționată aparatură pentru Clinica de cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară. Proiectul este derulat în parteneriat cu municipalitatea din Kozlodui și cu Administrația Districtului Vratsa Bulgaria. Suma de 770.000 de euro obținută prin intermediul acestui demers va asigura dotarea la standarde europene a unei săli de operație.

Proiectul „Coordonarea și sprijinirea modernizării serviciilor publice de sănătate în regiunea Dolj – Vratsa“, depus în cadrul Programului Interreg România – Bulgaria, are o valoare eligibilă totală de 1.5milioane de  euro, din care aproximativ 770.000 de euro revin dotării Clinicii de cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova.

Proiectul a fost posibil cu ajutorul Biroului Regional pentru CooperareTransfrontalieră Călărași pentru Granița România-Bulgaria.

Clinica de cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară reprezintă o inițiativă finanțată cu fonduri europene, dar si din bugetul propriu al Consiliului Județean Dolj și include construirea clădirii prevăzute cu propriul bloc operator și saloane pentru pacienți.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.