Învăţământul dual, pus în aplicare

Învăţământul dual este pregătit să fie pus în aplicare din această toamnă. În ultimele zile a apărut metodologia regulamentului de înscriere în această formă de învăţământ. După mai mulţi ani de tatonări s-a pus la punct un plan de acţiune, care va fi implementat începând din această toamnă. Conceptul face ca agenţii economici şi învăţământul profesional şi tehnic să meargă mână în mână.

Învăţământul dual va fi pus în aplicare începând din această toamnă. Metodologia regulamentului de înscriere în această formă de învăţământ a fost deja elaborată. Astfel, elevii din învăţământul profesional şi tehnic îşi vor desfăşura o mare parte din program în cadrul activităţilor prestate de agenţii economici.

Până pe 19  aprilie,   aceștia pot trimite acţiuni de  fundamentare a  planului de şcolarizare în învăţământul dual, menţionând  şi  preferinţele  pentru unitatea de învăţământ cu care vor să  încheie contractul  de  parteneriat.

Pe  21 aprilie, va  fi  întocmit  planul de şcolarizare  de către Inspectoratul Școlar Județean Dolj,  iar   în  proiect vor fi  cuprinse  toate solicitările  operatorilor economici,  indiferent  de  numărul de  locuri  solicitate pentru şcolarizare.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.