Tendințele din cana de cafea

Cu lapte sau neagră, cu zahăr sau amară, fiartă la ibric sau făcută la un espressor modern, mulţi nu ne putem începe ziua fără ea. Cafeaua de dimineaţă, ca parte din obiceiurile zilnice ale craiovenilor, este consumată cu plăcere fiind un stimulent mental de la primele ore. Savurată înainte de activităţile solicitante, cafeaua poate îmbunătăţi memoria şi capacitatea de concentrare.

Apariția micro-prăjitoriilor, comunitatea barista în dezvoltare, cafenelele care servesc cafea de specialitate, noile moduri de preparare a cafelei, concursurile de specialitate în prepararea cafelei, toate acestea fac parte din ultimele trenduri pe piața cafelei. Ca un răspuns, consumatorul final este și el din ce în ce mai pretențios de ceea ce are în ceașcă, punând tot mai multe întrebări legate de proveniență și aroma cafelei.

Consumatorii au devenit mult mai selectivi, degustarea unei cafele în oraș nu mai este legată doar de un moment de socializare, ci a devenit un prilej de explorare a unor gusturi noi. Clienții doresc să afle mai multe despre originea cafelei, modalitățile de preparare și coordonatele care fac din degustarea acesteia o adevărată desfătare. Se observă, de asemenea, o tendință de creștere a segmentului premium, consumatorii  fiind din ce în ce mai atenți la calitatea produsului.

Cafeaua  face parte dintr-un stil de viaţă activ şi echilibrat, care începe cu un mic- dejun sănătos şi continuă cu mişcare înainte de a merge la serviciu.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.