Siguranța în lumea virtuală

Elevii știu că internetul este un loc unde pot găsi răspuns la orice întrebare, însă nu cunosc pericolele la care se expun atunci când accesează mediul online. Ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu specialişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Informatice au fost prezenți, astăzi, la Şcoala Gimnazială „Traian”, unde au purtat discuții și dezbateri cu elevii de gimnaziu despre siguranța în mediul on–line și despre lumea virtuală.

Specialiștii, care au participat astăzi la Şcoala Gimnazială „Traian” la evenimentul „Câtă siguranţă îţi oferă lumea virtuală?”, au identificat câteva lucruri care ne scapă din vedere atunci când creăm conturi pe rețelele sociale, ori când împărțim cu alții informații personale. Conform acestora, obiceiul de a naviga pe Internet este periculos dacă nu ne luăm măsuri de prevedere.

În cadrul evenimentului, elevii și-au prezentat mesajul despre viața virtuală prin realizarea unor afișe viu colorate și cu mesaje foarte puternice.

Dezbateri cu elevii și vizionări de filme educative în unităţile de învăţământ au avut loc în mai multe unități de învățământ din Dolj, acestea fiind susținute  de către poliţiştii de proximitate şi de poliţiştii de la posturile de poliţie comunale.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.