Întâlnire internațională la UCv

Universitatea din Craiova, prin Facultatea de Litere, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj și Agenția pentru Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, organizează în această perioadă evenimentul Simularea Organizației Națiunilor Unite la Craiova din cadrul proiectului Erasmus+ ACTECIM.

Aproximativ 200 de elevi, profesori și cercetători din Craiova, Lyon, Grenoble și Torino participă la Universitatea din Craiova la o săptămână de formare, în cadrul căreia se vor sintetiza activităţile desfășurate până în prezent în acest proiect. Programul ACTECIM cuprinde organizarea, jurizarea și premierea unei Galerii a proiectelor realizate de către elevii școlilor participante pe tema dezvoltării durabile, precum şi dezbateri și reuniuni între elevi, profesori din învățământul preuniversitar şi universitar.

Proiectul ACTECIM, coordonat de Academia din Lyon, reuneşte universităţi, şcoli, licee, colectivități teritoriale şi asociaţii neguvernamentale din trei regiuni europene: regiunea Sud-Vest Oltenia, regiunea Rhône-Alpes şi regiunea Piemont care reflectează împreună asupra educației pentru dezvoltare durabilă şi solidaritate internațională.

Beneficiarii direcți ai proiectului ACTECIM sunt elevii, care în această săptămână vor avea parte de un schimb de bune practici cu privire la teme ce țin de particularitățile dezvoltării durabile și solidaritatea internațională a statului din care provin.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.