“Şcoala Altfel” la Fizică

Sute de elevi din regiunea Oltenia au trecut, astăzi, pragul Universităţii din Craiova pentru a vizita laboratoarele Departamentului de Fizică din cadrul Facultăţii de Ştiinţe. Elevii au învăţat noţiuni de calorimetrie, au făcut experimente de optică, fizică atomică şi de fizică medicală.

Grupuri de elevi din Craiova, Severin şi Slatina au participat în cadrul programului “Şcoala Altfel” la experimente practice pregătite de reprezentanții Departamentului de Fizică al Universităţii din Craiova.

Deoarece frumuseţea ştiintelor se observă mai uşor prin intermediul experimentelor, cadrele universitare i-au aşteptat pe liceeni cu o serie de lucrări de laborator.

Cum poate fi măsurată sarcina specifică a electronului, cum se propagă lumina printr-un mediu în funcţie de indicele de difracţie, ce formule stau la baza lansării proiectilelor în câmp gravitaţional şi cum se realizează mişcarea faţă de un sistem  de referinţă – sunt doar câteva dintre cunoştinţele pe care elevii şi le-au putut fixa cu ajutorul lucrărilor de laborator. Atenţia le-a fost captată tinerilor şi prin intermediul noţiunilor de fizică medicală.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.