Colocviul Școlii Doctorale “Alexandru Piru”

Şcoala doctorală „Alexandru Piru” din cadrul Facultăţii de Litere a organizat prima ediție a colocviului doctoral naţional „Noi perspective în cercetarea lingvistică şi literară.” Manifestarea științifică, se doreşte a deveni o tradiție si se adresează tinerilor doctoranzi din toate universitățile din țară, care sunt invitaţi la Universitatea din Craiova pentru un schimb intelectual real și fructuos, care să îi ajute în demersul lor de cercetare doctorală.

Comitetul de organizare a acestei manifestări științifice este format din studenți doctoranzi implicați în activitatea Școlii doctorale „Alexandru Piru” din cadrul Facultăţii de Litere: Drd. Oana Băluică, Drd. Elena-Georgiana Condoiu (Vintilă). Drd. Loredana Gelep, Drd. Rodica-Doina Georgescu, Drd. Elena Țăpurluie (Odjo).

La Colocviul Şcolii doctorale „Alexandru Piru” „Noi perspective în cercetarea lingvistică și literară” au participat 51 de tineri doctoranzi de la toate universitățile din țară, comunicările prezentate fiind în română (22 lucrări), franceză (19 lucrări) și engleză (10 lucrări).

Colocviul a fost organizat în nouă secțiuni: Limbă franceză, Lingvistică engleză, Studii culturale și literatură franceză, Studii culturale și literatură engleză, Literatură română, Limbă română, Antropologie, studii culturale, comunicare. Lucrările colocviului doctoral vor fi publicate la Editura Universitaria a Universității din Craiova.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.