Epidemie de rujeolă

50 de cazuri de rujeolă numai în ultima săptămână, în judeţul Dolj. De câteva luni, România se confruntă cu o epidemie, care a făcut până acum 17 victime, majoritatea copii, şi a îmbolnăvit nu mai puţin de 3.800 de persoane.

Doljul se numără printre judeţele în care numărul cazurilor confirmate în intervalul octombrie 2016 – martie 2017 depăşeşte cu mult totalul înregistrat în ultimii ani. În plus, aici s-au înregistrat şi trei decese. Medicii reamintesc faptul că imunizarea împotriva rujeolei este singura metodă eficientă de control a evoluţiei epidemiei şi imunitatea comunitară nu se poate realiza decât prin acoperiri vaccinale înalte.

Rujeola este o boală infecţioasă transmisibilă pe cale respiratorie, extrem de contagioasă, care duce adesea la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 părinţi îşi vaccinează copiii.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.