Prezență crescută la simulare

Simularea Evaluării Naționale si a examenului de Bacalaureat a continuat, astăzi, cu proba la matematică pentru elevii claselor a VIII-a și proba obligatorie a profilului pentru clasele a XI-a si a XII-a. De această dată, în Craiova s-a înregistrat o prezență mai mare la testări.

Reprezentanții ISJ Dolj precizează că la probele de astăzi ale simulării examenelor naționale, numărul elevilor a fost mai mare decât la prima probă. Au existat câteva școli unde prezența a fost de sută la sută.

Și de această dată au fost înregistrate incidente. Mai mulți elevi au fost scoși din sălile de examen pentru că aveau asupra lor telefoane mobile.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale, vineri va avea loc proba la alegere a profilului și specializării la Bacalaureat exclusiv pentru elevii clasei a XII-a. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 31 martie. Obiectivele simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor pe care le vor susține la finalul anului școlar, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum și optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.