Idei de Dragobete

Este 24 februarie și celebrăm Dragobetele românesc… Ziua lui Dragobete, zeul tinereții, al veseliei și al iubirii în mitologia românească. Dragostea prinde contur, se materializează în buchete de flori, cutii de ciocolată sau alte cadouri minunate pe care și le oferă îndrăgostiții în această zi a iubirii.

Urmând firul anumitor legende populare, se pare că Dragobete (numit și “Cap de primăvară”, “Năvalnicul” sau “Logodnicul Păsărilor”) nu era nimeni altul decât fiul babei Dochia, un flăcău extrem de chipeș și iubăreț, care seducea femeile ce îi ieșeau în cale. Dragobete a rămas însă până în ziua de astăzi ca simbolul suprem al dragostei autohtone. Pentru cei care vor să facă un cadou dulce sau să cumpere o floare, comercianții sunt pregatiți pentru a satisface orice dorință.

Este obligatoriu ca în această zi bărbații să se afle în relații cordiale cu persoanele de genul feminin. Bărbații nu au voie să necajească femeile și nici să se angajeze în gâlcevi căci astfel îi așteaptă o primăvară cu ghinion și un an deloc prielnic. Atât băieții, cât și fetele au datoria de a se veseli în această zi pentru a avea parte de iubire întreg anul. Sărbătoarea de Dragobete este o ocazie excelentă să-i fii recunoscător partenerului de viaţă pentru toate lucrurile minunate pe care le-a făcut pentru tine şi să oferi cadouri.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.