Parcul „Romanescu”, aproape gata

Lucrările din Parcul “Nicolae Romanescu” au intrat în linie dreaptă, iar din primăvara acestui an, bijuteria Băniei va putea fi vizitată fără niciun fel de restricţii. Deşi constructorul a cerut o prelungire a termenului cu 23 de zile din cauza vremii nefavorabile, autorităţile locale anunţă că recepţia parcului va fi făcută în lunile următoare.

Parcul „Nicolae Romanescu”  a fost supus unui amplu proiect de reabilitare, primul de la construcția acestuia, care ar urma să fie gata în primăvara acestui an. Primarul interimar al Craiovei, Mihail Genoiu, a declarat că firma care se ocupă de proiect a solicitat o prelungire a termenului din cauza vremii reci, dar că recepţia va fi făcută în perioada următoare. Totuşi, edilul atrage atenţia asupra faptului că recepţia va fi una de durată având în vedere amploarea și complexitatea lucrărilor.

Lucrările din Parcul “Romanescu” nu se vor finaliza odată cu recepţia şi asta din cauza faptului că Podul Suspendat nu a fost inclus în proiectul de reabilitare. Pentru acesta, pe 13 februarie, se vor depune, la Ministerul Culturii, spre avizare, Expertiza Tehnică și Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție. Acesta ar urma să fie reabilitat din fondurile proprii ale municipalității.

Proiectul de reabilitare a Parcului „Nicolae Romanescu”, unul cu fonduri de la Uniunea Europeană, are o valoare de 47,3 milioane de lei fără TVA. Proiectul se doreşte a fi o refacere a parcului precum îl văzuse, la început, arhitectul Eduard Redont. Acesta a şi câştigat, cu acest proiect, Medalia de Aur la Expoziţia Internaţională de la Paris, din anul 1900.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.