Primele cazuri de gripă

Cazuri de gripă, confirmate în Dolj. În ultima săptămână, s-au înregistrat două cazuri noi infestate cu virusul AH3N2. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, au existat trei cazuri suspecte, însă unul dintre ele nu a fost confirmat de Institutul „Cantacuzino” din Bucureşti.

Peste  1.100 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 586 de cazuri de pneumopatii acute au raportat medicii, în această săptămână. Vaccinarea antigripală rămâne principala măsură de protecţie. În aceste condiţii, cei care prezintă semne de răceală ar trebui să nu ezite să meargă la medicul de familie.

În categoriile de risc intră persoanele cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 64 de ani care sunt în evidenţa medicilor cu diferite afecţiuni medicale cronice. Un mijloc de prevenţie la îndemână rămâne igiena personală, precum spălarea mâinilor cu apă şi săpun din abundenţă. Alte recomandări sunt izolarea la domiciliu sau spital a persoanelor bolnave şi evitarea colectivităţilor – serviciu, grădiniţă, şcoală, spaţii închise şi supraaglomerate.

În această perioadă este indicat consumul de fructe şi legume, care asigură un aport optim de vitamine pentru întărirea sistemului imunitar. Este, de asemenea, important să se respecte orele de somn pentru a evita slăbirea sistemului imunitar.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.