Uleiul de cocos şi beneficiile sale

Uleiul de cocos a devenit în ultimii ani un produs cosmetic râvnit de multe dintre doamnele şi domnişoarele dispuse să renunţe la tratamentele clasice şi dornice să încerce produse intrate nou pe piaţă. Uleiul de cocos este un produs de înfrumuseţare datorită proprietăţilor sale antibacteriene şi antifungice. În plus ,este un produs hidratant şi foarte grijuliu cu epiderma noastră.

Uleiul de cocos este superalimentul secolului XXI şi nimeni nu îi poate nega beneficiile pentru sănătate. Este şi un ingredient deosebit de nutritiv, nelipsit în dieta vegetariană şi raw-vegană.

Uleiul de cocos este unicul dintre uleiurile vegetale care are o concentraţie ridicată de acizi graşi saturaţi care pot provoca o mulţime de reacţii pozitive benefice pentru sănătate. Proprietăţile sale se datorează în special acestor acizi graşi: acizilor lauric, capric şi caprilic. Ei se asimilează rapid în organism şi se transformă în energie, motiv pentru care uleiul de cocos este recomandat persoanelor care vor să slăbească şi celor care fac sport.

În plus, uleiul de cocos scade colesterolul, stimulează sistemul imunitar prin polifenoli şi antioxidanţi naturali, vitaminele A, C şi E, vitamina K, Fier şi Calciu, reglează metabolismul şi digestia şi, printre altele, ne ajută să avem părul şi pielea sănătoase şi strălucitoare atunci când alegem să-l folosim ca şi ingredient cosmetic.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.