Verificări la societăţi

Controale ITM pentru munca în ger. Inspectorii de muncă au derulat zilele acestea, concomitent cu acţiunile planificate verificări la agenţii economici care desfăşoară activităţi în aer liber pentru a controla dacă se respectă legislaţia de protecţie a muncii în cazul temperaturilor extreme.

Cum vremea rece a pus stăpânire pe Craiova, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă au luat la puricat agenţii economici.  Inspectorii au verificat modul în care angajatorii asigură protecția securității și sănătății lucrătorilor și acordarea de îndrumare în acest sens, în scopul prevenirii evenimentelor generate de munca în aer liber la temperaturi extreme scăzute. Temperaturi extreme scăzute sunt considerate temperaturile de sub -20°C sau când indicele de răcire scade sub pragul valoric de minus 32 de grade.

în timpul vizitelor, inspectorii de muncă au identificat deficiențe în ceea ce privește acordarea echipamentului individual de protecție specific perioadelor cu temperaturi extreme scăzute (căciuli, mănuși, șube) la 3 angajatori, pentru care au trasat măsuri de remediere cu termen foarte scurt (24 de ore) și permanent pentru perioadele cu temperaturi extreme scăzute.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.