Curăţenie sau amendă!

Poliția Locală Craiova face apel la craioveni să cureţe trotuarele de zăpadă şi să îndepărteze sloiurile de gheaţă. Cei care nu se conformează acestor prevederi ale Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova, precum și stabilirea, constatarea și sancționarea faptelor care constituie contravenții, riscă amenzi de sute și chiar de mii de lei.

Poliția Locală a Municipiului Craiova a început, încă de la finele săptămânii trecute, după prima ninsoare, să transmită notificări proprietarilor, chiriașilor și deținătorilor legali, atât de la case, cât și de la blocuri, privind înlăturarea țurțurilor, dar și curățarea trotuarelor de zăpadă și gheață, în mod corespunzător.

Conform Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova, constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 și 2.500 de lei pentru persoane fizice și 1.000 și 2.500 de lei pentru persoane juridice „nemontarea și neînlocuirea jgheaburilor, burlanelor uzate, țiglelor, olanelor și a geamurilor sparte, a firmelor uzate sau deteriorate, precum și neînlăturarea sloiurilor de gheață de către proprietari, chiriași ori deținătorii legali”.

Mai mult, conform aceluiași regulament, constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 și 1.500 de lei pentru persoane fizice și 1.000 și 2.500 de lei pentru persoane juridice „neîndepărtarea zăpezii și a gheții de pe trotuare, aflate în fața imobilelor deținute cu orice titlu, precum și degajarea zăpezii sau a gheții pe partea carosabilă”.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.