Campanie de prevenţie

 

“Fac ce vreau, dar ştiu ce fac” este sloganul  campaniei demarate  de Fundaţia Population Services International România. În cadrul evenimentului se desfăşoară o amplă campanie de informare a elevilor din liceele craiovene cu privire la promovarea unor comportamente preventive şi deprinderi sănătoase pentru a evita infecţiile cu trasmitere sexuală.

Programul “Fac ce vreau, dar ştiu ce fac” abordează subiectele legate de sexualitate şi educaţie pentru sănătate printr-o metodă interactivă la care elevii sunt invitaţi să participe la discuţii libere cu psihologi şi traineri ai Fundaţiei Population Services International România. În această activitate sunt implicaţi voluntari de la Crucea Roşie şi studenţi  ai Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova.

Această acţiune vine ca reacţie la statisticile îngrijorătoare cu privire la educaţia sexuală precară în rândul tinerilor. România este ţara cu cel mai mare număr de naşteri la adolescentele sub 15 ani dintre statele membre ale Uniunii Europene. Doar 42 % dintre adolescenţii activi sexual folosesc o metodă contraceptivă.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.