Mierea, alimentul-medicament

    Mierea de albine este unul dintre cele mai sănătoase şi complexe alimente, având un număr impresionant de beneficii asupra sănătăţii organismului uman, iar substanţele pe care le conţine sunt extrem de uşor de asimilat. Mierea este cel mai rapid şi puternic energizant natural cunoscut. Aceasta  ne ajută să avem un tonus bun şi ne încarcă cu energie.

    Mierea de albine este cel mai puternic energizant natural cunoscut. Aceasta conţine o serie de vitamine şi minerale, printre care vitaminele A, B, C, D, K, magneziu, calciu, potasiu sau fosfor. Însă dincolo de proprietăţile curative, cum ar fi cele antiseptice, antioxidante, antibiotice, tonice sau de stimulare a metabolismului, mai există câteva secrete legate de consumul de miere, care ne pot fi de real folos. Printre altele , mierea de albine este folosită pentru creşterea energiei atât de necesare, pentru întărirea sistemului imunitar, ca adjuvant în răceli, în arsuri sau diverse răni, dar şi pentru prepararea unor măşti dermato-cosmetice. Mierea este un important antioxidant, nu conţine grăsimi şi nu afectează nivelul de colesterol din corp. De asemenea, este un aliment foarte sănătos, având un indice glicemic foarte bun, ceea ce înseamnă că zahărul conţinut de miere este absorbit gradual de corp. Mierea poate înlocui cu succes medicamentele antitusive. Poate trata mult mai bine tusea în unele situaţii, comparativ cu medicamentele antitusive recomandate ,fiind cunoscută pentru  proprietăţile  sale  antimicrobiene, anti-inflamatoare şi antioxidante.

 

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.