Cărţi de muncă nerevendicate

Dezinteres din partea unor angajatori şi inconştienţă din partea unor salariaţi din Dolj. Chiar dacă legea spune că acest act trebuie sã revină titularilor, mii de carnete de muncă zac neridicate la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă. În acest moment sunt  peste 10.500 de astfel de carnete în arhive.  Peste 2000 nu pot fi certificate din cauza absenţei unor documente – acte adiţionale, decizii de încetare, state de plată a salariilor care trebuiau predate de către angajatori. Societățile care nu au depus documentele necesare completării carnetelor de muncă vor fi verificate de inspectorii de muncă.

Dezinteres din partea unor angajatori care nu au ridicat carnetele de muncă de la ITM Dolj ale angajaţilor , dar şi din partea angajaţilor care nu s-au interesat de cărţile lor de muncă. De la mijlocul anului 2011, carnetele de muncă ce atestă vechimea în câmpul muncii, trebuie să revină titularilor, însă mii de carnete de muncă zac încă neridicate de la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

La acest moment evidenţa privitoare la munca depusă cu forme legale nu mai este ţinută prin intermediul carnetelor de muncă, ci obligatoriu în mod informatizat, respectiv cu ajutorul Registrului Electronic de Evidenţă al Salariaţilor. Acesta poate fi accesat de angajator cu ajutorul unei parole, atunci când se va dori să se facă o angajare sau să fie încheiate raporturile de muncă ale unui angajat.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.