Pe lângă mineralele şi vitaminele oferite de majoritatea fructelor, ananasul constituie o sursă bogată de micronutrienţi, este sărac în calorii şi, mai mult decât atât, are proprietăţi de luptă împotriva unor afecţiuni, de la inflamaţii şi indigestie până la osteoporoză. Datorită conţinutului de betacaroten, ananasul reduce cu până la 35% riscul afecţiunilor oculare.
Ananasul este un fruct tropical cu proprietăţi excepţionale şi cu un gust echilibrat între dulce şi acru. Ananasul conţine bromelaină, o enzimă digestivă, care favorizează digestia şi împiedică balonarea. Bromelaina conținută de acesta aduce o mare gamă de beneficii pentru sănătate. Ananasul este ușor de digerat și este bogat în fibre și apă. Acest fruct tropical poate fi consumat în orice anotimp al anului. Fie că îl consumăm în stare proaspătă sau la conservă, ananasul aduce foarte multe beneficii în organism. Ananasul are rol antioxidant și sprijină sistemul imunitar. De asemenea, ajută împotriva inflamării articulațiilor și conduce la tratarea și reducerea durerilor musculare.Vitamina C, conținută de ananas, este principalul antioxidant solubil în apă al organismului, protejând toate zonele apoase ale corpului împotriva radicalilor liberi. Ananasul este bogat în complexul de vitamine B. Pe lângă mangan, magneziu și potasiu, mai conține și cupru și multe vitamine B. Complexul de vitamine B ajută împotriva depresiei, anxietății, oboselii, bolilor de inimă şi problemelor legate de piele. Ananasul este un bun protector hepatic. El stimulează secreția biliară a ficatului și ajută în metabolismul grăsimilor și colesterolului. Ananasul este considerat un bun tonic hepatic, fiind un aliment indicat în perioadele de suprasolicitare, perioade care uzează ficatul.