Oltenia Preistorică

Muzeul Olteniei Craiova a inaugurat, astăzi, expoziţia Oltenia Preistorică organizată într-un spațiu neconvențional pentru publicul craiovean. Aceasta reprezintă un periplu prin preistoria spațiului geografic delimitat de Carpați, Dunăre și Olt, în care sunt prezentate într-un concept original viaţa comunităților omenești începând din Epoca Paleolitică şi până în Epoca Bronzului.

Realizată într-o manieră modernă, accesibilă diferitelor categorii de vizitatori, expoziţia Oltenia Preistorică de la Secția de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei Craiova reprezintă o invitaţie adresată publicului pasionat de istorie veche.

 

Ultima parte a acestei expoziții este dedicată populațiilor care au trăit şi au creat în cadrul așa-zisei culturi Cârna – Gârla Mare, din Epoca Bronzului. A fost recreat într-un spațiu expozițional special, în mărime naturală, o porțiune a unui astfel de câmp de urne cu morminte ce conţin numeroase vase-ofrande necesare defunctului în „Lumea de Dincolo”.  Ceramica, prin formele şi motivele decorative va impresiona publicul ce va păşi în cele 6 încăperi atent create.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.