Grapefruit-ul este un fruct uimitor, cu o mulţime de beneficii deosebite pentru sănătate. Grefele ocupă un loc bun printre citrice datorită aromei lor, a proprietăţilor apetisante şi a calităţilor de împrospătare. Acest fruct este nutritiv şi posedă aproape aceleaşi proprietăţi ca portocala sau lămâia. Varianta fără seminţe este mai bună deoarece conţine o cantitate mai mare de zahăr, calciu şi fosfor.
Grapefruit-ul este un fruct aromat, cu un gust plăcut, ce posedă proprietăţi benefice pentru organism. Unul dintre cele mai importante beneficii este că ajută la îmbunătăţirea sistemului imunitar. Este un fruct bogat în vitamina C, care ne ajută să prevenim sau să combatem răceala şi, de asemenea, combate radicalii liberi care sunt dăunători corpului uman. El conţine şi antioxidanţi cu licopen şi betacaroten. Grapefruit-ul accelerează metabolismul, fiind recomandat în curele de slăbire. Foarte multe studii au arătat că acesta reduce colesterolul. Un consum regulat de grapefruit duce la scăderea nivelului de colesterol cu 15%. Acest fruct este bun şi în prevenirea constipaţiei. Pulpa grefei este benefică în menţinerea sănătăţii intestinelor şi este văzută ca o hrană preventivă împotriva dezinteriei, diareei, enteritei şi a altor boli ale tubului digestiv. De asemenea, este benefică şi în tratamentul oboselii. Consumul unui pahar cu suc de grefă şi lămâie în cantităţi egale, are efect relaxant, în sensul că ne dă o stare de bine după o zi de muncă.