Kiwi, minunea dulce-acrişoară

Kiwi este unul dintre fructele cu cele mai multe substanţe nutritive. Acesta conţine mai multă vitamina C decât o portocală şi este bogat în luteină, o substanţă foarte apreciată pentru eficacitatea ei în reducerea riscului de apariţie a cancerului, a bolilor de inimă şi în prevenirea cataractei. Kiwi este o sursă importantă de antioxidanţi, substanţe care întârzie îmbătrânirea celulelor.

Kiwi conţine de 10 ori mai multă vitamina C decât portocala şi un sfert din necesarul zilnic de vitamina E recomandat, mai conţine vitamina B2, B3, provitamina A, fibre, săruri minerale de cupru, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier, selenium, zinc, luteină. Fructul de kiwi are un puternic rol antioxidant, antiinflamator, protector cardio-vascular, ajută la reglarea tensiunii arteriale, previne îmbătrânirea, scade colesterolul, are rol antitrombotic,anticoagulant, protector al sistemului nervos. Ajută la curăţarea colonului de toxine şi la reducerea apariţiei cancerului de colon. Consumul a câtorva kiwi pe zi reduce riscul formării cheagurilor de sânge şi cantitatea de grăsime din sânge. Au acelaşi efect ca aspirina, numai că nu provoacă ulcer. În plus, acesta nu îngraşă. Cu toate că este bogat în substanţe nutritive, un fruct de kiwi are numai 45 calorii, fiind ideal în cazuri de obezitate. Din punct de vedere al antioxidanţilor conţinuţi, se află pe locul trei, după portocale şi struguri. Prin conţinutul de vitamina E şi A, contribuie la sănătatea epidermei şi grăbeşte vindecarea rănilor şi a anumitor boli  de piele.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.