Virgil Nemoianu, la Ucv

Pedagogul american născut în România, Virgil Nemoianu, a vizitat, astăzi, Universitatea din Craiova. În prezenţa conducerii Facultăţii de Litere şi a studenţilor, eseistul şi-a lansat volumele „România şi liberalismul ei. Tradiţie şi libertate” şi „Surâsul abundenţei. Cunoaştere lirică şi modele ideologice la Ştefan Augustin Doinaş”.

Virgil Nemoianu,  eseist, critic literar, filozof al culturii și pedagog american născut în România, a fost prezent, astăzi, în Sala Albastră a Universităţii din Craiova, unde s-a întâlnit cu studenţii filologi, dar şi cu conducerea Facultăţii de Litere pentru a le prezenta ultimele sale volume literare.

Virgil Nemoianu este unul din cei mai reputaţi teoreticieni, critici literari şi filosofi ai culturii contemporane. Este absolvent al Literelor bucureştene, membru al Cercului de Stilistică al acestei Facultăţi. Devine profesor la Catedra de Engleză a Universităţii bucureştene, ulterior profesor universitar în diferite centre americane. Cea mai lungă carieră în învăţământul universitar a avut-o, până astăzi, la Universitatea Catolică Americană din Washington. În 2015 a primit titlul de Membru onorific al Academiei Române.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.