Varza şi beneficiile sale

Din cele mai vechi timpuri, varza este cunoscută ca un adevărat aliment-minune, atât în stare naturală, cât și murată. Aceasta ascunde printre frunzele sale adevărate minuni pentru sănătate și are întrebuințări pentru o gamă largă de afecțiuni, folosită atât  intern, cât și extern. Varza este considerată un remediu universal, dar și un aliment foarte gustos, ce poate fi preparat în multe feluri, având proprietăți anticancerigene, antiinflamatoare și antioxidante.

Varza este leguma vedetă a toamnei, care umple cămările gospodinelor pe tot parcursul anului, în stare crudă sau murată.Varza este bogată îndeosebi în vitamina C, dar conține  si alte elemente, precum potasiu, calciu, vitamina A, vitamina K, vitamina B2, B3, B5, iod, fitonutrienți și magneziu. Este folosită și în tratamentele cosmetice datorită proprietăților sale anti-îmbătrânire. Există mai multe tipuri de varză, peste 400 de soiuri, cu culori ce pornesc de la galben deschis, roșu, mov, verde, toate având proprietăți miraculoase pentru organism. Varza roșie conține și o substanță cu efect antioxidant și antiinflamator.  Pentru un efect terapeutic de succes, varza se consumă în stare crudă sau murată. Însă varza în stare crudă, consumată sub formă de salată sau suc proaspăt este alegerea cea mai sănătoasă. Ambele se prepară foarte ușor și nu necesită foarte mult timp și efort.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.