Aromate şi zemoase, perele sunt un remediu natural împotriva diverselor afecţiuni. Astfel, în plin sezon este bine să ne bucurăm de beneficiile pe care ni le oferă aceste fructe, mai ales că ele conţin şi foarte puţine calorii. Perele sunt bogate în vitamina C şi au un conţinut semnificativ de cupru, care protejează celulele de nocivitatea radicalilor liberi. Printre numeroasele beneficii ale consumului de pere se numără și efectul sedativ și calmant asupra sistemului nevos.
Delicioase şi parfumate, perele se numără printre fructele care aduc importante beneficii sănătăţii omului. Ele conţin cantităţi importante de vitamine necesare organismului şi sistemului imunitar. Pe lângă apă şi vitaminele A, B şi C, E, aceste fructe mai conţin săruri minerale, fosfor, calciu, potasiu, fier, elemente care le fac foarte uşor de digerat chiar şi pentru persoanele cu probleme de stomac. Aceste fructe constituie şi desertul ideal pentru persoanele supraponderale, fiind recomandate celor care doresc să slăbească. Cu un conținut bogat de fibre, perele reduc nivelul colesterolului „rău”, micșorând astfel riscul apariției bolilor cardiovasculare. Prin conținutul bogat de potasiu, perele ajută la reglarea tensiunii arteriale. Aceste sănătoase fructe, nu trebuie să lipsească din coşul nostru, datorită beneficiilor multiple pe care ni le oferă.