Prunele sunt fructe de toamnă bogate în vitamine, minerale, antioxidanţi şi alte substanţe active, având numeroase beneficii asupra sănătăţii. Consumate în sezonul lor şi în stare proaspătă, prunele previn anemia, tratează constipaţia şi protejează inima. De asemenea, consumul săptămânal de prune ajută la scăderea „colesterolului rau” şi la menţinerea sănătăţii inimii.
Prunele sunt printre cele mai sănătoase fructe, cu un conţinut bogat de vitamine și minerale, ce ajută organismul în tratarea diverselor afecțiuni și prevenirea unor boli grave, precum diabetul. Prunele au un conţinut bogat în vitamina C, o vitamină cu roluri complexe şi vitale, care ajută la menţinerea sănătăţii ţesuturilor şi fermităţii pielii. Consumul de prune proaspete sau uscate ajută în prevenirea şi tratarea constipaţiei. Prin conţinutul bogat în vitamine, minerale şi antioxidanţi, prunele stimulează imunitatea şi protejează organismul de infecţii. Ele intervin în reglarea glicemiei şi au un conţinut ridicat de vitamine din complexul B, având astfel proprietăţi de protecţie cerebrală şi stimulare a memoriei. De asemenea, aceste fructe sunt bogate în vitamine care protejează ochii, precum betacaroten, vitamina E şi vitamina C. Pentru calităţile lor nutriţionale şi beneficiile pe care le aduc sănătăţii, prunele nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră zilnică.