Noi reguli pentru definitivat

Examenul pentru definitivat se va desfăşura, începând din acest an, cu reguli noi. Cadrele didactice care și-au început activitatea didactică în anul școlar 2016-2017 vor susține proba scrisă din cadrul examenului pentru definitivat în 2018, iar modalitatea de calculare a mediei a fost schimbată. Vestea bună este că s-a redus numărul de subiecte de la 3 la 2 după eliminarea Pedagogiei.

Noua metodologie privind examenul pentru definitivat are şi reguli noi. Cadrele didactice debutante vor susține examenul național de definitivat în timpul anului școlar, respectiv în luna aprilie, nu în vacanța de vară, cum era până acum. Aceasta nu este singura noutate. Dascălii vor trece prin mai multe evaluări, iar cei care și-au început activitatea didactică în acest an școlar vor parcurge doar probele eliminatorii, iar proba scrisă o vor susține abia în 2018.

După ce candidatul trece de inspecțiile școlare și de evaluare a portofoliului, poate participa la proba scrisă care va fi pe 20 aprilile 2017. Și la acest examen se schimbă regulile.

Examenul se promovează cu media minimă opt, dar condiția este ca la fiecare din cele trei probe de examen să obțină cel puțin nota 7. Primele rezultate ale examenului de definitivat vor fi publicate pe 25 aprilie.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.