Merele sunt fructele care fac deliciul toamnei. Gustoase, hrănitoare şi bogate în vitamine, ele pot fi consumate de-a lungul întregului an, în stare crudă, în salate de fructe, în prăjituri, ca gem sau jeleu. Merele sunt recomandate în consumul zilnic, pentru beneficiile deosebite pe care le aduc sănătăţii omului. Prin numărul scăzut de calorii, ele sunt folosite şi în dietele de slăbire.
Merele conţin o mulţime de antioxidanţi care luptă împotriva îmbolnăvirii şi încetinesc îmbătrânirea. De asemenea, ele ne oferă o gamă largă de vitamine, precum A, B, C şi E. Pot combate oboseala şi stresul, îmbunătăţesc circulaţia şi sunt minunate pentru tratarea răcelilor şi a tusei. Merele contribuie la scăderea colesterolului şi pot reduce riscul apariţiei astmului şi a diabetului de tip 2. Toate aceste beneficii fac din mere fructele de sezon cele mai recomandate.