Păziţi-vă buzunarele

Craiovenii neglijenţi, ţinta preferată a hoţilor de buzunare. Poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 3 au organizat, astăzi, o acţiune de informare a cetăţenilor atât în cartierul Valea Rosie, cât şi în mijloacele de transport în comun. Evenimentul face parte din programul Săptămâna Prevenirii Criminalităţii şi îşi propune să aducă în atenţia oamenilor importanţa propriilor atitudini pentru reducerea riscului în ceea ce priveşte furturile din buzunare.

În cadrul acţiunii au fost distribuite flyere cu mesaje preventive cetăţenilor care pot preîntâmpina aceste fapte dacă manifestă mai mult interes în protejarea bunurilor deţinute. De asemenea, poliţiştii au purtat discuţii cu locuitorii oraşului privind importanţa adoptării unui comportament preventiv şi sesizarea promptă a evenimentelor prin 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliţie.

 

Pentru a evita aceste evenimente, poliţiştii recomandă doamnelor şi domnişoarelor să fie mai precaute la modul în care poartă geanta: întotdeauna aceasta să fie închisă şi să se afle în câmpul lor vizual, în partea din faţă a corpului. Bărbaţilor li se recomandă să poarte portofelul într-un buzunar interior, în partea din faţă, cât mai aproape de corp, şi nicidecum în buzunarul din spate al pantalonilor.

Dacă atunci când vă aflaţi într-un mijloc de transport în comun vă simţiţi înconjuraţi şi înghesuiţi de diverşi indivizi, schimbaţi-vă imediat locul. În cazul în care sunteţi victime ale acestui gen de infracţiuni, încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului şi sesizaţi în cel mai scurt timp Poliţia prin apelul unic de urgenţă 112.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.