Banana, un fruct sănătos

Bananele sunt printre cele mai consumate fructe din lume, cu un conţinut bogat de vitamine, minerale şi fibre. Acestea oferă o serie de beneficii pentru sănătate.Reducerea riscului de cancer şi astm, scăderea tensiunii arteriale şi îmbunătăţirea sănătăţii inimii sunt doar câteva dintre ele. Acestea ajută şi în caz de depresie şi dau energia necesară efectuării unor exerciţii fizice şi sporturi de mare performanţă. Banana se numără printre primele fructe apărute în lume.

Bananele sunt printre cele mai sănătoase fructe. Acestea contribuie la buna funcţionare a organismului oferind o varietate de vitamine şi minerale, precum vitamina B6 ,vitamina C, A , potasiu, fibre alimentare, proteine, magneziu şi fier. Bananele conţin trei zaharuri naturale – sucroză, fructoză şi glucoză, dar şi fibre. O banană ne asigură aproape instant nevoia organismului de energie. Cercetările au arătat că doar două banane asigură energia pentru 90 de minute de exerciţiu fizic. În urma unui studiu realizat, s-a demonstrat că acestea ajută şi în caz de depresie, persoanele care suferă de această boală se simt mai bine, mai încrezătoare după consumul acestor fructe.

Vitamina B6, regăsită în banană, reglează nivelul de glucoză din organism, ceea ce are de asemenea un efect pozitiv asupra stării de bine. Bananele ajută şi la îmbunătăţirea memoriei şi a stării de spirit deoarece conţin un aminoacid numit triptofan.

 

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.