Murăturile şi beneficiile lor

Încep pregătirile pentru sezonul de toamnă-iarnă. Murăturile nu trebuie să lipsească din nicio gospodărie. Ele au un rol deosebit în alimentaţia de zi cu zi, cu importante beneficii în creşterea imunităţii, îmbunătăţirea digestiei şi întârzierea procesului de îmbătrânire. Mai sunt considerate şi adevărate antibiotice naturale, dacă sunt consumate moderat.

Murăturile, unul dintre preparatele toamnei, constituie un adevărat antibiotic natural, care ne ţine departe de diferite boli. Acestea, bogate în factori nutritivi şi enzime, îmbunătăţesc digestia şi contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului digestiv. Murarea dă un alt gust legumelor şi le îmbogăţeşte conţinutul în vitamine. Fiind preparate, de regulă, la rece, murăturile constituie adevarăţi antioxidanţi naturali. Se recomandă ca prepararea murăturilor să se facă în gospodărie. Dacă totuşi, acestea sunt cumpărate de la magazine, va trebui să citim cu atenţie etichetele şi să ne ferim de cele care conţin coloranţi şi zahăr. De regulă, murăturile conţin sare, şi pentru că aceasta favorizează apariţia hipertensiunii arteriale şi a cancerului de stomac, se recomandă un consum moderat al acestora.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.