Ambasadorul S.U.A. la Craiova

Ambasadorul S.U.A. în România, Hans Klemm, s-a aflat, ieri,  la Craiova. El s-a întâlnit cu elevi de liceu şi studenţi, beneficiari ai burselor de pregătire oferite de Uzina Ford. Întâlnirea cu tinerii, la care a participat şi rectorul Universităţii din Craiova, Cezar Ionuţ Spînu, a fost una interactivă, ambasadorul fiind plăcut surprins de deschiderea tinerilor români către mediul de business american.

Ambasadorul S.U.A. în România, Hans Klemm a avut o întâlnire cu studenţii care beneficiază de bursele de pregătire oferite de Uzina Ford, dar şi cu rectorul Universităţii din Craiova, Cezar Spînu.  Evenimentul  s-a desfăşurat la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” şi s-a discutat despre antreprenoriat, burse de studiu, precum şi despre schimburile de experienţă între studenţii români şi americani.

În cadrul întâlnirii, ambasadorul S.U.A. la Bucureşti a aflat şi despre Infrastructura de Cercetare în Ştiinţele Aplicate pe care Universitatea din Craiova o pune la dispoziţia studenţilor pentru cercetare şi studiu.

Studenţii care au beneficiat de burse de studiu au fost încântaţi de această oportunitate, în cadrul căreia au avut ocazia de a lucra alături de specialişti din cadrul Uzinei Ford.

Ambasadorul american şi-a propus ca aceste schimburi de experienţă între studenţii români şi americani în domenii, precum ştiinţă, tehnologie, cultură, agricultură, sănătate să fie din ce în ce mai dese.

Universitatea din Craiova are parteneriate strategice cu importante firme internaţionale prin intermediul cărora studenţii au posibilitatea de a face stagii practice în diferite ţări din Europa.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.