Şcoli fără avize DSP şi ISU

Clopoţelul va suna, luni, în multe unităţi de învăţământ care nu au autorizaţii din partea Direcției de Sănătate Publică Dolj și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Oltenia. Cele două instituţii au refuzat să le elibereze actele din cauză că autoritățile locale nu au realizat lucrările de modernizare necesare astfel încât unitățile de învățământ să fie racordate la rețeaua de alimentare cu apă curentă și nici nu au construit toaletele în incinta clădirilor.

Situaţia nu este una tocmai roz în ceea ce priveşte şcolile doljene. Şase unități de învățământ cu personalitate juridică și 45 de structuri nu dețin un aviz de la Direcţia de Sănătate Publică Dolj. Nici Inspectoratul pentru Situații de Urgență Oltenia nu a eliberat autorizație de securitate la incendiu pentru 33 de unităţi cu personalitate juridică şi 31 de structuri.

Până în acest moment, au fost verificate 191 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică şi 18 unităţi de învăţământ particular, 21 de grădiniţe cu personalitate juridică, 120 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică de nivel gimnazial, din care 27 situate în mediul urban şi 93 în mediul rural, trei unităţi de învăţământ profesional care se găsesc în mediul rural, 43 de unităţi de învăţământ de nivel liceal, din care 34 urban şi 9 rural, patru unităţi de învăţământ special situate în mediul urban. În urma controalelor efectuate în şcoli, s-a constatat că în proporţie de 90%, şcolile sunt pregătite să primească elevii după ce igienizările şi reparaţiile au fost realizate.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.