Controale în școlile doljene

Doar o săptămână ne mai desparte de prima zi de şcoală, iar controalele în toate unităţile de învăţământ din judeţ sunt în plină desfăşurare. Astăzi, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a mers în câteva şcoli din Craiova pentru a verifica stadiul pregătirilor pentru deschiderea noului an şcolar.

A început verificarea unităților de învățământ din județ. Comisii mixte, formate din inspectori şcolari şi reprezentanţi ai Prefecturii Dolj, fac controale pentru a vedea dacă acestea vor asigura elevilor toate condițiile necesare. O serie de astfel de acţiuni au fost deja efectuate de către inspectorii școlari care au constatat că peste 90% dintre acestea sunt pregătite din punct de vedere igienico-sanitar pentru debutul noului an şcolar.

Astăzi, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a mers în câteva şcoli din Craiova pentru a verifica stadiul pregătirilor din unităţile de învăţământ pentru deschiderea noului an şcolar. Nereguli au fost constatate la Colegiul Naţional “Ştefan Velovan,” unde au fost înscrişi 116 elevi la clasa pregătitoare deşi mobilier corespunzător disponibil este doar pentru 64 de elevi.

Inspectorul şcolar general, Lavinia Craioveanu, a mers şi la Şcoala Gimnazială „Sfântul Gheorghe,” unde lucrările de modernizare sunt în plină desfăşurare.

Verificarea clădirilor, efectuarea lucrărilor de igienizare sau reabilitare, starea igienică a sălilor de clasă, conformitatea autorizațiilor sanitare, efectuarea lucrărilor de igienizare și dezinfecție, condițiile sanitar veterinare de funcționare a cantinelor școlare, respectarea condițiilor de depozitare a produselor alimentare de origine animală și nonanimală sunt doar câteva din aspectele care se află în vizorul comisiilor de control.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.