Absolvenţii au fost repartizaţi

Absolvenții de gimnaziu au aflat  dacă au fost admiși la liceele pentru care au optat. La nivel național, cele mai mari medii de admitere au fost înregistrate la profilul matematică-informatică. În urma repartizării computerizate, județul Dolj s-a situat pe locul trei, cu ultima medie de admitere de la Colegiul Naţional „Frații Buzeşti“.

Numărul total al candidaţilor înscrişi la admiterea computerizată în licee este în Dolj, de 3.682. Dintre aceştia au fost repartizaţi 3.666 şi 16 au rămas pe dinafară. Dintre cele 4.144 de locuri scoase la concurs mai sunt libere 478. În Dolj cea mai bună medie cu care s-a intrat în învăţământul liceal, este la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, de 9,85 – la profil Real, specializarea Matematică-Informatică. La polul opus  la Liceul Tehnologic Auto Craiova cea mai mică medie cu care s-a intrat a fost de 2,44.

La nivelul liceelor doljene au rămas neocupate 478 de locuri. Cele mai multe sunt la Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate Craiova, mai exact 76 de locuri, urmat de Liceul Tehnologic „Gheorghe Bibescu” cu 47 de  locuri şi de Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu” Craiova cu 24 de locuri. Cele mai puţine locuri sunt la Grupul Şcolar „Traian Vuia”, doar 21 de locuri.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.