Măsuri contra caniculei

Cum ne protejăm de caniculă în această perioadă? Este o întrebare la care trebuie să reflectăm cu toţii, deoarece temperaturile ridicate ne pot afecta serios sănătatea. De aceea, este bine să ştim să ne protejăm, pe cât posibil, de efectele negative ale căldurii, pe timpul verii. Hidratarea, consumul de fructe şi legume proaspete sunt numai unele dintre măsurile care ne fac să resimţim mai puţin efectele caniculei.

 

Temperaturile ridicate din timpul verii constituie un factor care ne poate afecta puternic organismul. De aceea, trebuie să luăm măsuri pentru a atenua efectele negative ale caniculei. Hidratarea este importantă, pentru că se pierde foarte multă apă prin transpiraţie. Specialiştii recomandă să consumăm minimum 2 litri de apă pe zi, precum şi compoturi, supe şi iaurturi uşoare. De asemenea, este important să consumăm cât mai multe fructe şi legume în stare proaspătă. Trebuie evitat consumul de grăsimi, prăjeli, brânzeturi grase şi carne de porc. Oamenii se ascund de soare la umbră şi fiecare caută diverse metode să se protejeze de efectele căldurii.

 

O altă măsură recomandată de specialişti se referă la consumul de alimente bogate în magneziu şi potasiu, care sunt vitale pe caniculă. Este vorba de alimente cu frunză verde, banane, roşii, kiwi, fasole boabe. În ceea ce priveşte orele de plajă, acestea sunt recomandate numai dimineaţa şi seara, când soarele nu este atât de puternic. Pentru bătrâni, se recomandă să nu iasă din locuinţă când este caniculă.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.