Peste 1000 de contestaţii

Candidaţii doljeni la Evaluarea Naţională au depus peste 1000 de contestaţii la notele primite. Acestea vor fi soluţionate  până mâine când se vor publica rezultatele finale ale examenului.  Conform datelor centralizate de ISJ Dolj înaintea soluţionării contestaţiilor, 4 elevi au obţinut media generală 10, iar rata de promovabilitate a fost de 69%.

Chiar dacă subiectele au fost mai uşoare ca anul trecut, notele nu i-au mulţumit pe mulţi dintre elevi. În Dolj, peste 1000 de elevi au făcut contestaţie atât la limba română, cât şi la matematică.

De pe 8 iunie, absolvenţii de gimnaziu intră în febra înscrierii la liceu. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a afişat din timp oferta de admitere la licee pentru anul şcolar 2016-2017, iar elevii cunosc numărul de locuri oferit de fiecare unitate şcolară, precum şi media de admitere. Ultima medie de admitere a elevilor în clasa a IX-a diferă de la o unitate de învăţământ la alta. În timp ce la liceele cu profil tehnologic aceasta este cuprinsă între 2,30 si 3,90, la liceele din judeţ mediile nu mai scad sub 5.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.