ANAF, cu ochii pe conturile românilor

Fiscul vrea să ştie ce faci cu banii! Toți cei care dețin un cont bancar vor fi sub lupa ANAF. Băncile vor informa zilnic Fiscul despre conturile care se deschid sau închid. Măsurile au fost luate pentru combaterea spălării banilor şi a evaziunii fiscale.

De la 1 iulie, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va primi zilnic de la bănci o listă cu persoanele sau firmele care îşi deschid sau închid un cont bancar. Acestea vor transmite toate informațiile în detaliu, chiar și pe cele din perioada 1 ianuarie – 30 iunie anul acesta, răgazul lăsat până acum fiind propus pentru ca toate băncile să îşi poată pune la punct infrastructura informatică.

Potrivit Codului de Procedură Fiscală, băncile vor fi obligate să transmită  Fiscului şi  numele celor care închiriază casete de valori.

Tot la cererea ANAF, băncile sunt obligate să comunice toate rulajele, soldurile și operațiunile conturilor – astfel fiecare titular de cont poate fi controlat de Fisc.

Cazinourile, notarii, avocaţii şi agenţii imobiliari sunt obligaţi să raporteze  zilnic către Fisc tranzacţiile care depăşesc  5.000 de euro.

Măsurile au fost luate pentru combaterea evaziunii fiscale şi a spălării de bani.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.