Premiaţi pentru talent

Festivitatea de premiere a participanţilor la primul modul al atelierului de creaţie „Pictură pe sticlă – icoane” , a avut loc, astăzi, în cadrul Secţiei de Etnografie a Muzeului Olteniei. Peste 150 de icoane care redau expresivitatea chipurilor divinităţilor şi sfinţilor din pictura românească au fost create în cadrul acestui atelier. Scopul evenimentului este revitalizarea meşteşugurilor  populare din zona Olteniei.

Tablourile realizate de peste cei 150 de participanţi la atelierele de pictură pe sticlă au o paletă cromatică viu colorată, îmbinări surprinzătoare de culoare, ce redau un mod de viaţă optimist, idilic specific vieţii satului tradiţional românesc căci adesea micuţii dau sfinţilor însuşiri omeneşti: frumuseţe, mărinimie, neînfricare, milostenie şi ajunge la durerile sacrificării.

Atelierele de pictură pe sticlă vor continua cu al doilea modul care se va desfăşura până în luna decembrie 2016, mult mai mulţi tineri fiind aşteptaţi să se înscrie pentru a petrece această vară într-o manieră creativă şi relaxantă la secţia de Etnografie a Muzeului Olteniei Craiova.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.